Pasta maken

— Zelf pasta maken 

Het recept voor het maken van pasta is heel eenvoudig. Eigenlijk is het zonde als je het niet doet want tegen een zelfgemaakte verse pasta kan geen pakje tegenop. Er zijn verschillende soorten pasta, wij maken hier het recept van de eierpasta. Deze is, in vergelijking met de harde pasta, een stuk zachter. Niet heel verassend maar het verschil proef je weldegelijk!

Het kan een arbeidsintensieve klus worden als je geen pastamachine hebt en dus het deeg met de hand plat moet walsen.

Bereiden: 30 min | Wachten: 30 min | Aantal personen:  4 |

Serveertip: Vuistregel voor het maken van pasta is dat je op 100g tarwe bloem 1 ei gebruikt. 

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 400 g bloem (Tipo 00)
  • 4 Eieren
  • Snuf zout

BEREIDING:

  1. Maak van de bloem een bergje op een schone werkbank. Gooi er een snuf zout op. Maak een kuiltje in de bloem en laat de eieren in het kuiltje vallen, net alsof je jus in je stampotkuiltje giet.
  2. Ga nu met je vork (mijn voorkeur) of met je handen het ei vanuit het kuiltje mengen met de bloem. Neem tijdens het mengen steeds meer bloem mee van de rand zodat uiteindelijk alle bloem en ei met elkaar gemengd is tot een deegbal. Blijft het deeg te nat, voeg dan wat bloem toe. Wordt het deeg te droog, doe er dan wat water bij.
  3. Kneed het deeg minstens tien minuten zodat het lekker elastisch wordt.
  4. Maak er een bal van, pak het in vershoudfolie en laat 30 min rusten.
  5. Hierna kan je met een pasta machine of met de hand (behoorlijk arbeidsintensief) het deeg walsen en vormen in welke pasta dan ook! bijvoorbeeld tortellini

Submit a comment