In onze vorige post maakte we #hamburgerbroodjes. Het hamburgerbroodje is uiteraard onafscheidelijk verbonden met de burger die er tussen gaat. Dus vandaag volgt het recept die de burger en het broodje samenbrengt. Eet smakelijk alvast!
| Bereiden: 30 min | Wachten: – | Aantal personen: 4 | Benodigdheden: 4 grote kommen en bakpapier Serveertip: Gebruik de #hamburgerbroodjes uit onze vorige post voor een 100% homemade hamburger!
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier op het aanrecht. Sla de kipfilets voorzichtig plat met een zware pan. De kipfilet is nu gelijkmatig ±1 cm dik.
Nu volgt het paneren van de kipfilet (zie ook afbeeldingen hieronder). Maak hiervoor drie grote kommen klaar. Één kom met bloem, één kom met de geklutste eieren en één kom met het broodkruim. Bedek eerst de kipfilet volledig met een laagje bloem. Klop de filet uit en dompel vervolgens onder in de kom met ei. Haal eruit en laat de kipfilet even uitlekken. Leg het vervolgens in de kom met het broodkruim (ook rondom bedekken). Dompel wederom een keer in de kom met ei en daarna weer volledig bedekken met broodkruim. De kip is nu klaar om te bakken.
Maak ondertussen de muntmayo. Doe hiervoor de rasp van 1 citroen, de gesneden muntblaadjes en de mayo samen in een kom. Muntmayo is klaar.
Meng hierna in een slakom de rucola met de 2 tl olie en het sap van een halve citroen. Hussel lekker door elkaar totdat alle rucola bedekt is.
Bak de gepaneerde kipfilets. Zet hiervoor een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut olie. Bak de kipfilets aan beide kanten (±3 min per kant) mooi bruin en krokant.
Snij de krokante kipfilets door de helft. Beleg de broodjes eerst met rucola en rode ui. Leg hierop je burger en maak af met de biet, citroenmayo en het deksel van het broodje. Burger is klaar.