Brood

 — Fluffy hamburgerbroodje 

Brood. Het basisrecept voor brood is een makkie om te maken. Gist, bloem en water vormen samen al een brooddeeg. Maar de verfijning in de bereiding brengt het brood tot hogere hoogtes. Ingrediënten zoals boter, suiker en zout maken het brood een stuk lekkerder. Maar het kan nog gekker. Broden bereid met noten, zaden en vruchten zijn niet meer weg te denken bij de hippe broodbakkers. Elk beleg verdient namelijk zijn eigengerijpt brood.

Ook hamburgers hebben een eigen broodje. Het klassieke recept heeft een zacht en zoet bolletje bestrooid met tientallen sesamzaadjes, waartussen de hamburger wordt gesandwiched. Onze versie van het hamburgerbroodje maak je zo.

Bereiden: 30 min | Wachten: 90 min | Aantal personen:  4 |

Serveertip: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn bevordert het proces. Dit broodje is heerlijk bij onze #kipburger met bieten en muntmayo

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 275 g bloem, gezeefd
  • 1 ei, geklutst
  • 130 ml melk, lauwwarm
  • 1 tl zout
  • 1tl zeezout
  • 1 el suiker
  • 25 g boter, op kamertemperatuur

BEREIDING:

  1. Mik de bloem in een grote mengkom. Maak een kuiltje waarin je melk, ½ ei, boter, suiker en gist doet. Meng het geheel goed met een lepel en voeg hierna het zout toe.
  2. Kneed het deeg voor ten minste 10 min met je handen of een deeghaken. Dek het deeg hierna goed af met een vochtige theedoek. Laat minstens 1 uur rijzen totdat het deeg 2 keer haar volume is.
  3. Verwarm de oven voor op 225 oC (hete lucht). Snijd het deeg in 4 of 5 stukken en maak er mooie bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek nogmaals af met een vochtige theedoek en laat opnieuw 30 min Totdat de bolletjes 2 keer hun volume zijn.
  4. Bestrijk de bolletjes met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad en zeezout. Doe in de oven voor ±20 min.

 

Submit a comment