broodje hotdog Sugarsnap style

cof

—Broodje hotdog met zoete wasabimayo en zuurkool —


Een zacht broodje met een stevige worst: een broodje hotdog. De warme wiener ligt vaak verscholen achter opvallende garnering maar op straat is deze dog niet te missen. De geur van het versgebakken vlees is onmiskenbaar in het straatbeeld van de grote stad. De Amerikanen hebben, de van oorsprong, Duitse Frankfurter gemaakt tot populair streetfood en is mede daardoor in veel verschillende varianten te verkrijgen. De New York dog doet het bijvoorbeeld met zuurkool, mosterd en gebakken ui terwijl de Chicago dog augurk, ui, tomaat, mosterd, ingelegde pepers en relisch bevat. Wij maakte onze eigen variant. Deze bestaat uit een zacht maisbroodje bekleed met zuurkool en een gegrilde bockworst. Versiert met wasabi-honingmayonaise voor wat pit en verkruimelde chips voor de chrunch.

Bereiden: 15 min | Wachten: 0 min | Aantal personen:  4 broodjes | Benodigdheden: Grill | Serveertip: Eet je broodje hotdog uit een (papieren) zak, op deze manier vallen de goodies er niet uit!:)

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 4 bockworsten
  • 4 Surinaamse maisbroodjes
  • 2 tl wasabi (eventueel meer voor meer pit)
  • 2 el honing
  • 4 el mayonaise
  • 250 g zuurkool, verwarmd
  • 30 g tortilla chips, grof verkruimeld

BEREIDING:

  1. Grill de worsten in een pan met een dun laagje olie totdat er een mooi donkerbruin velletje ontstaat.
  2. Meng ondertussen de wasabi, honing en mayo in een kom.
  3. Verwarm de zuurkool in een pan.
  4. Snij het broodje over de lengte ± 3 cm in. Stop wat zuurkool in het broodje, leg hierop de gegrilde worst en bekleed vervolgens met de wasabisaus en de chips.

 

Submit a comment