District A

— Vietnamese streetfood bij District A —

| Omgeving: Centrum | Sfeer: Relaxt | Hip or dip: Zeker Hip | | Service: + + + _ _ | Gerechten/keuken:  + + + + _ | Prijs/Kwaliteit: + + + + _ |

Op een maandagmorgen zijn Emma en ik op zoek naar een pijnstillende traktatie om het werk van de belastingaangifte te verzachten. We komen, toevalligerwijs, terecht bij deze zogeheten Streetfoodbar. We zijn zo verrast door de sfeer en het lekkere eten dat we er een verhaal over willen schrijven.

District A zit letterlijk verstopt op de Aert van Nesstraat in het hart van Rotterdam. Desondanks de verscholen locatie lijken alle zakenlui in de omgeving deze toko te kennen. Stipt om 12.30 loopt de zaak vol en om 13.30 weer (half)leeg. Deze Vietnamese Steetfoodbar doet bij binnenkomst niet direct denken aan een Vietnamese toko. Het ziet er hip uit, een beetje industrieel met een lange bar in de lengte van de zaak en aan het eind een gedeeltelijke open keuken. De felle groene tegeltjes en toffe muurschilderingen maken het felle licht uit de keuken aangenaam. Maar goed, als je goed naar de details kijkt zie je wel degelijk de Vietnamese invloeden terug; de muurschilderingen, hier en daar een bonsaiboompje of een vaas met een draakmotief.

De leuke barvrouw, die mij telkens een beetje in verlegenheid brengt, raad ons bij binnenkomst de Vietnamese koffie aan. Een soort van koffie verkeerd met gecondenseerde melk. Er staat niet veel op de menukaart maar we hebben elk gerecht wel een paar keer voorbij zien komen. Na tien ‘Banh mi’ (baguettes) de toonbank hebben te zien wegslippen besluit ik er ook één te bestellen, uiteraard vraagt Emma mij om een hapje en terecht want het is ver-ruk-ke-lijk. Het is een versgebakken broodje met gepekelde groente, komkommer, koriander en een heerlijk mayo-sausje getopt met een gebakken eitje. Niet te vergeten de extra toppings die je erbij kan kiezen; buikspek, kip mortadella, gekarameliseerde kip en uiteraard nog een vegetarische optie. Emma neemt even later de Gõi Cuôn (een springroll) en ik neem nog een Bao. Deze gerechten zijn voor de kleine eters, maar de opmaak is er zeker niet minder om.

Deze toko zit dan wel verscholen achter het beton van de stad maar de sfeer daarentegen is heel open en uitgesproken. District A is een relaxte lunchbar waarbij je lekker en ff iets anders dan anders kan eten. Voor een zacht prijsje kan je hier bijzonder goed lunchen!

Submit a comment