INGREDIËNTEN:
- 8 wontonvellen (10x10cm), te koop in de Aziatische super
- 100g Shiitake, fijngehakt
- 100g Shimeji (beuken paddenstoel), fijngehakt
- 50 g Chinese kool, fijngehakt
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl rijstazijn
- 2 tl sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 2 el suiker
- 2 cm gember, fijngehakt
- 1 snuf zout
- 1 el maïzena
Saus:
- 1 ½ el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
- ½ el sojasaus
- ½ el sesamolie
BEREIDING:
- Bak de knoflook, Chinese kool en paddenstoelen in een flinke scheut hete olie totdat de paddenstoelen licht beginnen te verkleuren.
- Haal het mengsel uit de pan en voeg alle andere ingrediënten eraan toe. Meng goed tot een stevige vulling. Is het niet stevig genoeg voeg meer maïzena toe.
- Vouw ± 1 el vulling in een dumplingvel, zie afbeeldingen hieronder of deze video hoe dat moet. Zorg dat de vulling goed is afgesloten. Gebruik een beetje water om het deeg aan elkaar te plakken.
- Zie het internet voor de meest fancy dumplingvouwtechnieken
- (1) Bak de gevouwen dumplings in een pan met een klein beetje olie en blus af met groentebouillon. Kook de dumplings ± 10 min totdat ze gaar zijn. Of (2) Stoom de gevouwen dumlings ± 20 min gaar in een stoommandje.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten van de saus samen te mengen in een kommetje.
- Serveer de dumplings als bijgerecht of hapje met een beetje zeewier en bosui.