Met ei gevulde avocado uit de oven

— AVOCADO GEVULD MET EI UIT DE OVEN GESERVEERD OP ZOETE AARDAPPELTOAST 

fullsizeoutput_463

Waaah! Na een nachtje doorhalen in de stad zijn we toe aan een uitgebreid detox ontbijt/lunch. Emma maakt voor ons viertjes deze super simpele gevulde avocado. Makkelijk, lekker en gezond en perfect voor de brakke of luie zondag.

Bereiden: 5 min | Wachten: 15 min | Aantal personen:  4 personen |

#temakkelijk #healthy #avocado #brakontbijt #eigendraai

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 2 avocado
  • 4 eieren
  • 2 grote zoete aardappels
  • 4 sneetjes brood
  • Olie, zout en peper
  • Eventueel 4 plukjes dille

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC.
  2. Snij de avocado langs de pit door de helft.
  3. Maak met een eetlepel de holte van de avocado wat groter (er moet een ei inpassen).
  4. Wikkel de onderkant van de avocado in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.
  5. Tik het eitje open en giet in de avocado.
  6. Snij de tomaat in plakjes en leg het naast het eigeel op de avocado.
  7. Bestrooi met pittige geraspte kaas, zout en peper en doe 15 minuten in de oven op 200 oC.
  8. Was de zoete aardappel goed en snij in plakjes van ½ centimeter. Doe in de broodrooster totdat het gaar is (eventueel een tweede of drie keer).
  9. Serveer de avocado-ei met dille, de zoete aardappeltoast en eventueel nog een sneetje vers brood.
  10. Eet smakkelijk!

fullsizeoutput_464

Submit a comment