INGREDIËNTEN:
- 2 avocado
- 4 eieren
- 2 grote zoete aardappels
- 4 sneetjes brood
- Olie, zout en peper
- Eventueel 4 plukjes dille
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 oC.
- Snij de avocado langs de pit door de helft.
- Maak met een eetlepel de holte van de avocado wat groter (er moet een ei inpassen).
- Wikkel de onderkant van de avocado in aluminiumfolie en leg op een bakplaat.
- Tik het eitje open en giet in de avocado.
- Snij de tomaat in plakjes en leg het naast het eigeel op de avocado.
- Bestrooi met pittige geraspte kaas, zout en peper en doe 15 minuten in de oven op 200 oC.
- Was de zoete aardappel goed en snij in plakjes van ½ centimeter. Doe in de broodrooster totdat het gaar is (eventueel een tweede of drie keer).
- Serveer de avocado-ei met dille, de zoete aardappeltoast en eventueel nog een sneetje vers brood.
- Eet smakkelijk!