Uit eten bij: The Fish Market

— Eten bij seafood bar: The Fish Market —

In september opende The Fish Market haar deuren aan de Binnenrotte in Rotterdam. SugarSnap-Foods neemt een kijkje bij deze nieuwe parel in de havenstad (beter laat dan nooit).

Het is maandagavond. Omdat de klok het afgelopen weekend een uur achteruit is gegaan, is het voor het eerst écht vroeg donker. We komen aan bij The Fish Market en binnen schijnt de sfeerverlichting al. Het doet mij denken aan precies een jaar geleden toen ik in Kopenhagen was. Het interieur is erg Scandinavisch. Veel licht en een hippe kantinesfeer. Industriële lampen en marmeren tafelbladen, met leer bekleden banken en veel hout creëren een gezellige sfeer. Door de aquaria (waar kreeften in baden) en de boeien aan de muren voelt het alsof je aan de koude haven van Kopenhagen zit, doch lekker warm binnen. De eigenaar komt een praatje maken en een vriendelijke meid neemt onze bestelling op. Binnen 15 minuten staat alles op tafel.

fullsizeoutput_45a

We bestellen een mixed grill plateau (die je makkelijk kan delen), Fish en Chips van kabeljauwfilet, een halve kreeft en vongole in een heerlijk knoflook-botersausje. Speciaal voor onze diva bereidt de kok coquilles met een lekker citroen-botersausje, een salade van venkel en viseitjes. Friet kan je ongelimiteerd bijbestellen maar dát is niet nodig, er staat ontzettend veel vis op tafel! Ieder eet zijn buikje rond.

Niet te vergeten: Alles was goed te betalen. De mixed Grill bevatte een langoustine, een halve kreeft, een mootje zalm, een mootje kabeljauw, een garnalen spiesje en mosselen met tomatensaus en zeekraal voor slechts 35 euro! En het is goed te delen tussen twee grote eters. Wij komen hier zeker een keertje terug.fullsizeoutput_453

Submit a comment