Gefrituurde Ravioli

— Gefrituurde ravioli met salsadip 

Bij dit recept komen de Mexicaanse en de Italiaanse keuken samen. Deze fingerfood is gebaseerd op de Mexicaanse Nacho’s met een Italiaans vleugje. De ravioli is, in dit gerecht, de te dippen Tortillachips in de salsasaus. Lekker als snack op de bank of als bijgerecht voor het hoofdevent. 

Bereiden: 1,5 uur | Wachten: niet | Aantal personen:  4 |

Je kan deze gefrituurde ravioli ook maken met verse pasta uit de supermarkt. Dat scheelt een hele hoop tijd!

Serveertip: Deze gevulde pastakussentjes maak je met je #zelfgemaaktepasta 

RECEPT

INGREDIËNTEN:

Vulling:

  • 100 g Gehakt
  • 125 ml Crème fraise
  • 1/2 Ui, klein gesnipperd
  • 100 g Parmaham, gesneden in snippers
  • 50 g geraspte Cheddar
  • Paneermeel

Salsa:

  • 3 Tomaten, in kleine blokjes
  • 1 Pepertje, fijngesneden
  • 20 g verse koriander, gehakt
  • 1 Ui, klein gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook, fijngesneden
  • 1 Citroen
  • 1 tl komijn

BEREIDING:

  1. Voor de salsasaus meng je de tomaten, pepertje, koriander, ui en de knoflook in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  2. Voor de pastavulling; Fruit de ui in een beetje olie en voeg later de ham toe. Bak totdat de ham knapperig is.
  3. Doe het gehakt met de ui, ham, Cheddar, 2 el Crème fraise en paneermeel. Voeg naar eigen smaak peper toe.
  4. Leg een pastavel op de werkbank. Leg de vulling in bolletjes in een denkbeeldig rooster verspreid over het vel.
  5. Leg het andere pastavel eroverheen als een soort deken. Druk rondom de vullingen het bovenste vel tegen het onderste vel.
  6. Snij de ravioli’s uit met een rolsteker, mes of vormpje en druk de randen goed aan. Zorg dat er geen lucht in de ravioli kussentjes zit, anders barsten ze open tijdens het frituren.
  7. Verhit de olie tot 180 C in een diepe pan en frituur de ravioli tot goudgeel. Laat de krokante ravioli uitlekken op keukenpapier. Doe ze in een schaal en strooi er nog wat cheddar over.
  8. Serveer met salsasaus en de overgebleven crème fraise.

Submit a comment