Gegrilde groentes, geitenkaas en gepofte kikkererwten

 — Gegrilde groentes (met couscous), geitenkaas en gepofte kikkererwten 


Dit gerecht hebben wij nu al vaak gemaakt en is voor ons zo vanzelfsprekend. Na veel requests posten we eindelijk het recept!

Het ‘geheim’ voor dit recept is aandacht. Een lekkere zelfgemaakte kruidenolie doet wonderen (zie onze #kruiden melanges) en het met zorg grillen van je groente is essentieel. Ook onze #gepofte kikkererwten geeft extra bite aan dit recept!

Bereiden: 20 min | Wachten: 20 min | Aantal personen:  4 | Benodigdheden: Oven (het liefst met grill stand) |

Serveertip: Deze groentes zijn heerlijk met een beetje couscous geserveerd met onze #lamstajine. Enjoy

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 1 Courgette, in plakjes ½ cm
  • 1 Aubergine, in plakjes van ½ cm
  • 1 Venkel in parten
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • Kruidenolie van knoflook, salie en een pepertje (zie onze post over #kruidenmelanges)
  • 200 gram kikkererwten uit een pot (zie onze post over #gepofte kikkererwten)
  • 2 tomaten in plakken van ½ cm
  • 200 g zachte geitenkaas gebrokkeld
  • 200 – 300 g couscous
  • Zout

BEREIDING:

  1. Leg de in plakken gesneden groentes verspreid op een ovenplaat (eventueel op bakpapier), besprenkel met de kruidenolie en wat zout en doe deze vervolgens 10 minuten onder de grill.Zorg dat de groentes niet te veel gestapeld worden. Grill de groentes eventueel in meerdere batches (wij doen het meestal in drie keer).
  1. Laat de kikkererwten uitlekken, besprenkel met olie en zout. Verspreid de erwten over een ovenplaat laat 5 min grillen in de oven, even husselen en vervolgens weer 5 minuten onder de grill.
  2. Leg de geitenkaas en tomaat verspreid op een ovenplaat, met bakpapier bekleed, onder de grill totdat ze en mooie grillkleur krijgen.
  3. Kook de couscous zoals op de verpakking. Wij koken 250 ml water met een scheutje kruidenolie, doen daar de couscous in, zetten het vuur zacht en laten het nog c.a. 3 minuutjes zachtjes door koken. Doe het vuur uit en roer voorzichtig door met een vork om de couscous lekker luchtig te krijgen
  4. Meng de couscous, de gegrilde groentes, de gepofte kikkererwten en de tomaat met geitenkaas in een kom.
  5. Je overheerlijke, rijk gevulde couscous is KLAAR! Eet smakelijk 🙂

 

Submit a comment