Gepofte kikkererwten

— Gepofte kikkererwten 


Emma’s geheime ingrediënt voor veel gerechten, wat nu dus overigens niet meer geheim is, zijn gepofte kikkererwten met zeezout en olijfolie. Super simpel, lekker knapperig, rijk aan smaak en de echte ‘foodie’ weet dat peulvruchten niet in je dagelijkse voedingspatroon mogen ontbreken. Hoe dan ook, ERG lekker!!

Bereiden: 5 min | Wachten: 10 min | Aantal personen:  – |

Serveertip: lekker bij de borrel als knabbel uit het vuistje maar ook lekker door de #couscous met gegrilde groentes, de #knolselderij met geitenkaas en salie uit de oven of de #lamstajine 

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 1 blik Kikkererwten
  • Olijfolie en zeezout

BEREIDING:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Leg de kikkererwten op een ovenplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie en zeezout.
  4. Doe 5 min onder de grill, even husselen, en grill nog ± 5 min totdat de erwten lekker bruin en knapperig zijn.
  5. Tast toe!

Submit a comment