Ontbijt: Granola maken

— Granola —

Granola is niks minder dan een verzameling van geroosterde granen, zaden en pitten. Granola laat zich graag overgieten met yoghurt voor een goed begin van de dag. Een vullend en voedingsstofrijk ontbijt. Aan dit recept kan je lekker je eigen draai geven. Variëren in noten, specerijen en soorten fruit is allemaal mogelijk. Wij vinden het lekker als de Granola goed donker geroosterd is.

Bereiden: 10 min | Wachten: 20-25 min | Aantal: 10 ontbijtporties | Benodigdheden: oven | Serveertip: Eet je Granola als ontbijtje met yoghurt en vers fruit of lekker uit het vuistje!

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 175 g Havermout
  • 175 g ongezouten notenmix (amandel-, para-, hazel- en pecannoten)
  • 10 rijstenwafels naturel, in stukjes gehakt
  • 50 g lijnzaad
  • 5 el honing
  • 1 tl kardemon
  • 2 tl kaneel
  • 2 el arachide olie
  • snufje zout
  • 55 g gemalen kokos
  • 100 g rozijnen

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC
  2. Meng in een grote kom de havermout, noten, gehakte rijstenwafels, en lijnzaad. Voeg kardemon, kaneel en zout toe. Meng goed door elkaar.
  3. Strooi het mengsel uit over een bakplaat en schenk de honing en olie verspreid eroverheen. En schep alles nog een keer goed door.
  4. Stop in de oven voor ± 20 min. Schep gedurende het roosteren minstens 2 keer om. Zodat alles gelijkmatig geroosterd wordt. Als het geheel een mooi bruin kleurtje heeft kan het uit de oven.
  5. Laat afkoelen en voeg de rozijnen samen met de gemalen kokos toe. Klaar!

 


Submit a comment