INGREDIËNTEN:
- Zelfgemaakte hummus #hummus
- 400 gr kipfilet, in reepjes
- 150 gram bloem
- Olie, zout en peper
- 1 eetlepel paprikapoeder pikant
- 500 gram groene asperges, droge uiteinden er af gesneden en door de helft
- 200 – 300 gram zeewiersalade (bij de Albert Heijn en Jumbo verkrijgbaar)
- 4 theelepels tahin (heel makkelijk zelf te maken)
BEREIDING:
- Warm je hummus op in een pannetje op laag vuur.
- Meng de bloem met ruim zout, peper en het paprikapoeder.
- Haal de kip door de bloem en dep stevig aan. Doe dit twee maal zodat de kip volledig bedekt is en er geen nieuwe bloem meer op blijft plakken.
- Blancheer de asperges. Die doe je door ze 3 minuten te koken en vervolgens in ijswater te leggen. Koud water is ook goed. Laat goed uitlekken.
- Zet een braadpan op hoog vuur met ruim olie en laat goed heet worden.
- Verdeel de kip in de pan en bak enkele minuten.
- Draai alle stukjes (met een vork of pincet) na enkele minuten om en laat een paar minuten door bakken.
- Haal de stukken uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Serveer de hummus met kip, asperges, zeewiersalade en wat druppeltjes tahin.
- Eet smakkelijk!