Verrassende hummus met knapperige kip

— Hummus met knapperige kip, asperges en zeewiersalade 

img_3612

Hummus is zo lekker en simpel te bereiden maar niet iedereen weet waarmee je het goed kan combineren. Je kunt het op veel verschillende manieren serveren. Het makkelijkste is gewoon uit het vuistje (zeker aan te raden) of op brood. Als je toch voor complete maaltijd wilt gaan is dit recept perfect. Net als altijd: Super simpel en mega gezond.

Bereiden: 20 min | Wachten:  niet | Aantal personen:  4 personen |

#makkelijkensnel #eigendraai #gezond #Hummus

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • Zelfgemaakte hummus #hummus
  • 400 gr kipfilet, in reepjes
  • 150 gram bloem
  • Olie, zout en peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder pikant
  • 500 gram groene asperges, droge uiteinden er af gesneden en door de helft
  • 200 – 300 gram zeewiersalade (bij de Albert Heijn en Jumbo verkrijgbaar)
  • 4 theelepels tahin (heel makkelijk zelf te maken)

BEREIDING:

  1. Warm je hummus op in een pannetje op laag vuur.
  2. Meng de bloem met ruim zout, peper en het paprikapoeder.
  3. Haal de kip door de bloem en dep stevig aan. Doe dit twee maal zodat de kip volledig bedekt is en er geen nieuwe bloem meer op blijft plakken.
  4. Blancheer de asperges. Die doe je door ze 3 minuten te koken en vervolgens in ijswater te leggen. Koud water is ook goed. Laat goed uitlekken.
  5. Zet een braadpan op hoog vuur met ruim olie en laat goed heet worden.
  6. Verdeel de kip in de pan en bak enkele minuten.
  7. Draai alle stukjes (met een vork of pincet) na enkele minuten om en laat een paar minuten door bakken.
  8. Haal de stukken uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  9. Serveer de hummus met kip, asperges, zeewiersalade en wat druppeltjes tahin.
  10. Eet smakkelijk!

fullsizeoutput_35c

Submit a comment