Knolselderij met salie en geitenkaas

— Knolselderij met salie en geitenkaas en gepofte kikkererwten uit de oven 

Wat ik zo lekker vind aan dit gerecht is de balans tussen eenvoud en de ‘voldoenings-factor’. Knolselderij is een machtige groente: Veel vitamines en lekker vullend. De kikkererwten zorgen voor een extra bite. En kaas is natuurlijk altijd lekker!

| Serveertip: Lekker (voor de vleesliefhebber) met een rollade uit de oven maar zonder is het voor de vegetariër net zo lekker | Bereiden: 15 min | Wachten: 30 min | Aantal personen: Hoofdgerecht 2 personen, bijgerecht 4 personen |

#vegetarisch #temakkelijk #signaturedish #geitenkaas #knolselderij #kikkererwten

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 1 knolselderij
  • 200gr geitenkaas
  • Groot handje salieblaadjes, fijngesneden
  • 1 ui en 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200gr kikkererwten
  • Additioneel: gebakken pijnboompitjes
  • Additioneel: chilivlokken

BEREIDING:

  1. Snijd de knolselderij in plakjes van 1 cm dik (max. 3cm in de breedte) en doe in een ovenschaal.
  2. Verdeel de geitenkaas over de knolselderij.
  3. Meng de fijngesneden salie, ui, knoflook, chilivlokken met olie en besprenkel over de geitenkaas.
  4. Marineer de kikkererwten met olie en zout. Verdeel ze daarna over de ovenschaal.
  5. Doe eerst 40 min in de oven op 180 graden en vervolgens 5 min onder de grill (of 10 minuten op 220graden, als je geen grillfunctie hebt).

 

Versie 2

 

2 Comments

  1. Mooi recept, makkelijk en niet duur. Vooral de combinatie van de knolselderij en salie is heerlijk en heel bijzonder!

Submit a comment