Knolselderijpuree

— Knolselderijpuree met komijn, knoflook en sjalotjes 

De feestdagen komen er aan en iedereen gaat zich weer uitsloven in de keuken. Zoek je nog een aanvulling op het kerstdiner die je maaltijd niet NOG machtiger maakt? Kies dan voor Knolselderijpuree! Super simpel. En wil je stiekem je groenteschotel vervangen door stoofpeertjes? Voel je niet schuldig want ‘de knolselderij’ behoort gewoon tot de groentes!

Bereiden: 15 min | Wachten:  15 min | Aantal personen:  4 personen |

Serveertip: Combineer de puree met een stoofpotje zoals ons heerlijke #stoofvlees #hazenpeper #stoofpeertjes in rodewijn

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 4 aardappels, gesneden in partjes van gelijk formaat en 1 slag groter dan de knolselderijpartjes. Deze zijn namelijk iets sneller gaar.
  • 1 knolselderij, gesneden in partjes van gelijk formaat (#zosnijjeeenknolselderij)
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el Komijnzaad, fijngemalen
  • Zout en peper
  • 5 korrels jeneverbessen, het liefst alvast met de vijzel fijngestampt

BEREIDING:

  1. Doe de knolselderij en aardappels in een pan met een laagje water (de stukjes hoeven niet helemaal onder water te staan).
  2. Voeg de knoflook, sjalotjes, laurierblaadjes, het komijnzaad en een flinke snuf zout toe.
  3. Kook in ca. 15 min gaar. Giet de bouillon af en bewaar een grote hoeveelheid in een kom.
  4. Pureer met een staafmixer.
  5. Voeg eventueel een scheutje slagroom en een scheut bewaarde bouillon toe.

Submit a comment