INGREDIËNTEN:
- 4 aardappels, gesneden in partjes van gelijk formaat en 1 slag groter dan de knolselderijpartjes. Deze zijn namelijk iets sneller gaar.
- 1 knolselderij, gesneden in partjes van gelijk formaat (#zosnijjeeenknolselderij)
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 laurierblaadjes
- 1 el Komijnzaad, fijngemalen
- Zout en peper
- 5 korrels jeneverbessen, het liefst alvast met de vijzel fijngestampt
BEREIDING:
- Doe de knolselderij en aardappels in een pan met een laagje water (de stukjes hoeven niet helemaal onder water te staan).
- Voeg de knoflook, sjalotjes, laurierblaadjes, het komijnzaad en een flinke snuf zout toe.
- Kook in ca. 15 min gaar. Giet de bouillon af en bewaar een grote hoeveelheid in een kom.
- Pureer met een staafmixer.
- Voeg eventueel een scheutje slagroom en een scheut bewaarde bouillon toe.