Korianderpesto

—  Korianderpesto —

Zoo vaak ga ik naar de markt en dan zie ik ‘drie bossen koriander voor 1 euro’.. Maar wat moet je met drie bossen? Korianderpesto is de oplossing! Uiteraard hoef je niet meteen pesto te maken met drie bossen. De verhoudingen hieronder zijn voor 1 bos. Genoeg om een lekker schaaltje bij de borrel te hebben of pasta pesto voor 2 tot 4 personen.

| Serveertip: Kook tagliatelle voor 2 personen en meng door de pesto. Garneer met wat Parmezaan, zwarte peper en pijnboompitjes. Voeg eventueel nog wat rucola en cherry tomaatjes toe en je hebt een heerlijke pasta | Bereiden: 5 min | Wachten: NIET! | Aantal personen: 2-4 personen |

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bos koriander (gelijk aan ongeveer 40 gram), helemaal fijngesneden, steel en al
  • 40 gram Parmezaan (of naar smaak), geraspt
  • Handje noten of pijnboompitten
  • Flinke scheut olijfolie (4/5 eetlepels?)
  • Zout en peper

BEREIDING:

  1. Gooi alles in een handig schaaltje om te mixen.
  2. Ga er met de staafmixer doorheen en je bent klaar.
  3. Voeg naar smaak meer zout, olie of kaas toe.

Tip: Doe lekker veel zout, dit brengt de smaak van de koriander goed naar voren.

fullsizeoutput_336

 

Submit a comment