— Liefdesbrood van de Bagel Bakery & Burgers —



De Witte de With straat staat bekend om haar vele ontwikkelingen in de afgelopen jaren. De straat heeft zich omgetoverd tot hip, bruisend en cultureel. De Bagel bakery & Burgers heeft het, met haar achttien jaar, allemaal meegemaakt. De zaak is tijdloos met een frans tintje wat perfect past bij de eigenaren: Peter, Xan, Julia en Sophie Starreveld. Een familie met smaak die zich prachtig uit in kleding, eten, interieur en karakter.
Vandaag wordt SugarSnaps gelokt door de geuren van vers brood. Xan neemt ons mee in het bakken van hun Liefdesbrood, een brood wat ik hier al vaker heb gegeten en altijd is bijgebleven. Wij komen langs om het verhaal te horen en uiteraard om geïnspireerd te raken voor het bakken van ons eigen brood.
Liefdesbrood ontleent haar naam aan de zaadjes die in het brood zitten: Kummelzaadjes en zaadjes van de Ranonkelbloem. De zaadjes zijn geïntroduceerd door Mimi, de werkster van de zaak die uit een Ethiopisch bakkersfamilie uit Abu Abeba komt. Mimi verteld dat de zaadjes in Ethiopië voor ‘de liefde’ staan. Door te bakken met de zaadjes wordt de liefde verspreid. Samen komen Mimi en Xan op het recept. Een recept dat wij vandaag met jullie mogen delen!
| Bereiden: 20 min | Wachten: 2 uur | Aantal personen: 8 | Benodigdheden: Mengkom, eventueel een bakvorm en een hete lucht oven |
Suggestie: Wij raden aan om naar de Bagel Bakery & Burgers te gaan om het te bestellen. #liefdesburger van spinazie
INGREDIËNTEN:
- 1 kg bloem
- 1 el gist
- 1 el koningskummel
- 1 tl zwarte kummel (een ware zoektocht)
- a. 600 ml glazen lauwwarm water
- 300 ml sinaasappelsap
- Flinke scheut olijfolie
BEREIDING:
- Meng alles in een grote kom. Houd de kom met 1 hand vast en kneed met je andere hand het deeg enkele minuten. Dit deeg hoeft, zoals andere degen, niet eindeloos gekneed te worden.
- Giet er een flinke scheut olijfolie overheen en dek goed af met plasticfolie.
- Laat c.a. één uur rijzen op een warme plek tot het deeg twee keer zo groot is geworden. Op een koele plek zal het rijzen wat langer duren.
- Kneed het deeg nog met drie slagen voordat je het deeg in een vorm legt. Doe hier ook weer een scheut olie overheen en besprenkel met zeezout.
- Doe ongeveer 75 min in de oven op 180 graden. Haal het brood na één uur uit de bakvorm zodat ook de onderkant lekker krokant wordt.