Liefdesburger

— Liefdesbrood met een spinazie en portobello burger –

Geïnspireerd op het Liefdesbrood gerecht van de Bagel Bakery & Burgers maken wij een portobello & spinazieburger. Uiteraard serveren wij de burgers met zelfgemaakte liefdesbrood.

Laatst is SugarSnaps bij de Bagel Bakery & Burgers geweest om brood te bakken met de eigenares (voor de post klik hier door: #liefdesbrood van de Bagel Bakery & Burgers). Zij vertelde ons hoe wij liefdesbrood konden bakken. Een brood rijk aan smaak met haar krokante zoutkorst en de zaadjes door het deeg. Wij konden het niet laten het liefdesbrood zelf ook te bestellen. Het brood kwam met mascarpone, gewokte wilde spinazie, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en geroosterde cherry tomaatjes en een heerlijke tapenade van eekhoorntjesbrood.

Vandaag vertalen wij het gerecht naar een heerlijke vegaburger.

Bereiden: 30 min | Wachten: niet | Aantal personen:  2 | Benodigdheden: Grill en wok |

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 2 portobello ’s
  • 450 g (wilde) spinazie
  • 100 g feta, in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 60 g paneermeel
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 takken verse oregano of salie
  • Smaakrijk brood zoals #liefdesbrood
  • 2 el truffelmayo
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g Cashewnoten, ongezouten en geroosterd

BEREIDING:

  1. Bak de knoflook en de verse kruiden 1 minuut in een beetje olie.
  2. Voeg de spinazie toe en wok totdat alle spinazie geslonken is.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Knijp het vocht goed uit de spinazie. Dit kan met je handen of met een zeef.
  5. Voeg aan je spinaziemengsel één ei, feta en de paneermeel toe en kneed tot 1 geheel.
  6. Maak er vervolgens twee burgers van.
  7. Grill de portobello’s en de burger met olie, zout en peper
  8. Snijd twee grove plakken van het brood en besmeer met truffelmayo.
  9. Beleg de boterhammen met een burger en een portobello.
  10. Schep er nog een lepeltje truffelmayo op, bestrooi met Parmezaan en cashewnoten.


Submit a comment