Polentafriet

—  Onze favoriet: Polentafriet —

Lekker dik gesneden polentafriet. Veel te hip maar oh-zo-lekker. Maar hoe maak je het nou het lekkerst? Wij gingen op onderzoek uit en zijn tot onderstaand recept gekomen. Heerlijk met onze zelfgemaakte citroenmayo en een mangochutney-burger. Of zoete appels met spek uit de oven!

| Serveertip: Ons zelfgemaakte #citroenmayo en onze #mangochutneyburger | Bereiden: 30 min | Wachten: 30 min | Aantal personen: 4 personen | Benodigdheden: Friteuse (of een flinke pan met een laag olie) of gewoon je oven |

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 300gr mais-(of polenta-)meel (let op: maismeel is niet hetzelfde als maisbloem of maizena)
  • 1L water
  • 40gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Knoflook, pepertje, fijngesneden
  • Gemalen komijnzaad en zout

BEREIDING:

  1. Breng het water aan de kook en giet voorzichtig het maismeel in de pan. Laat 10 min zachtjes opstaan. Blijf roeren.
  2. Meng de Parmezaanse kaas door het maismeel in de pan, en haal van het vuur.
  3. Meng de fijngesneden knoflook en rode peper door het maismeel.
  4. Smeer het maismeel uit op bakpapier (of een snijplank). Zorg dat je een plak van 1 cm dik vormt. Zet een half uur in de koelkast.
  5. Haal je plak uit de koelkast en snijd in frietvormpjes.
  6. Frituur 5 min op 220 oC en bestrooi vervolgens met zout en komijnzaad.
  7. Of: In de oven. Leg je frietjes op een ovenplaat, besprenkel met olie, zout en komijnzaad en doe ze op 220 graden, 30 min in de oven. Zet vervolgens je oven op vol vermogen en laat je frietjes 5 min onder de grill. Klaar!

fullsizeoutput_3c6

 

2 Comments

  1. Joh, dit is lekker! Super makkelijk te maken, én super knapperig. Niet te zuinig zijn met de kaas, want de friet is van zichzelf niet heel smaakvol.

Submit a comment