Paasontbijt

— Hartige muffins, granola en een gekookt eitje —

De krokussen komen de grond uit, de vogeltjes fluiten en de lente maakt langzaam zijn entree. Dat betekent dat de paashaas ook niet ver weg is en dat het weer tijd is voor tradities. Eieren zoeken, paastakken versieren en onze favoriet is uiteraard het paasontbijt.

Eerder gaven we jullie het paasrecept voor kippenragout in een pasteitje. Vandaag maakt een eitje, een hartige muffin en granola met yoghurt en vers fruit ons paasontbijt. In deze post vind je de het recept voor de ontbijtmuffin. De granola kan je hier vinden en de bereiding van het ei kan je zelf bedenken :). Enjoy!

Bereiden: 20 min | Wachten: 25 min | Aantal personen:  4 | Benodigdheden: Muffinvorm | Serveertip: Serveer als volledig ontbijt met granola met yoghurt en een gekookt eitje

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 100 gram spek
  • 100 gram jonge kaas, in mini blokjes van 3 x 3mm
  • 250 gram bloem
  • 10 g bieslook, gesnipperd
  • 3 tl bakpoeder
  • 5 el olie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 ml melk
  • Snufje zout
  • 1 tl paprikapoeder

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven op 200 C.
  2. Bak de spek aan beide kanten zonder toegevoegd vet of olie totdat deze lekker knapperig zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Wanneer deze zijn afgekoeld kun je deze in fijne snippers snijden.
  3. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar.
  4. Klop je ei goed en doe alle natte ingrediënten bij elkaar.
  5. Meng al roerend beide mengsels, droge en natte, tot een vrij plakkerig breisel; het deeg.
  6. Doe in de muffinvorm stukken bakpapier of papieren muffinvormpjes en vul ze met ± 1 volle eetlepel deeg. Vul ongeveer 6 a 8 vormpjes. Doe de muffinvorm in de voorverwarmde oven voor ± 25 min. Haal de muffins eruit wanneer ze 2x zo groot zijn geworden en lekker bruin.

Submit a comment