Stoofvlees

—  Patatje stoofvleeeees!! —

Wat lekker, perfect voor een regenachtige avond in november!  Of voor een hip (kerst)diner binnenkort? Dit stoofvlees prutje verrast je gasten. De zoete groenten vergezeld met de peer staat in groot contrast met je heerlijke runderlappen geblust met Guinness. Laat maar sudderen!!

| Serveertip: #Knolselderijenaarappeldrietjes met #citroenmayo of #knolselderijenaardappelpureeBereiden: 1 uur | Wachten: 4 uur | Aantal personen: 6 personen |

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 2 kg runderlappen (haal deze alsjeblieft bij een slager, Marokkaans, Turks of Nederlands, maakt niet uit!)
  • Een zak zoete paprika’s (gelijk aan 3 grote, oranje paprika’s?), in dunne reepjes
  • 1 bospeen, of 2 voor de liefhebber, in grove stukjes
  • 1 bosje radijsjes, of 2 voor de liefhebber, gewassen
  • 3 peren, in partjes, met of zonder schil
  • 8 tomaten, grof gesneden
  • 1 bosje salie
  • 4 blaadjes laurierblad
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 uien, fijngesneden
  • 100 gram boter, olie
  • 3 sneetjes witbrood en 1 plakje ontbijtkoek
  • 2 flesjes Guinness bier (33cl)

Voor de friet (of aardappel/knolselderijpuree)

  • 1 kg aardappelen, 1 knolselderij, in frietjes gesneden

BEREIDING:

  1. Fruit de helft van de salie, knoflook en ui in een laagje boter
  2. Voeg de paprika, wortel en radijs toe en bak 10 minuten hoog, blijf goed roeren. Haal de groenten uit de pan.
  3. Voeg wat extra boter toe aan de pan en fruit de overgebleven ui, knoflook en salie.
  4. Bak vervolgens het vlees aan alle kanten tot dit goed bruin is. Blus af met een scheut Guinness. Haal uit de pan en laat rusten.
  5. Laat het vuur hoog staan. Gooi de tomaten en peer in de pan en bak deze even mee. Blus met een flinke scheut Guinness. Schenk vervolgens het flesje leeg en laat pruttelen.
  6. Snijd het vlees in mooie plakjes en pleur terug in de pan samen met de gebakken groeten.
  7. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe samen met laurierblad en een paar takken rozemarijn. Laat zachtjes pruttelen. Roer nu en dan, voeg brood naar wens toe voor een romiger substantie en laat de deksel erop of eraf afhankelijk van hoe vochtig je het prutje wilt hebben.
  8. Laat al met al zeker vier uur opstaan. Maak het gerecht een dag van te voren klaar voor extra smaak.

 

Voor de frietjes:

  1. Spoel de frieten af.
  2. Frituur de frietjes eerst ±6 min op 160 oC. Haal ze er uit als ze gaar zijn.
  3. Laat uitlekken en hussel ze lekker door elkaar zodat de friet wat ruwer wordt.
  4. Frituur vervolgens 5 min op 180 oC.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met zout.

Eten maar!

 

img_3501

 

Submit a comment