Schelpenpasta met chorizo en kikkererwten

— Pipe Rigate met Chorizo, kikkererwten en wat pit 

Het eten van deze pasta duurt waarschijnlijk langer dan de bereiding ervan, dus deze is speciaal voor de snelle thuiskok. Een eenvoudige creatie ligt in minder dan 10 minuten op je bord. De Pipe Rigate vullen zich lekker met de kikkererwten en het chorizomengsel. Bij elke hap wordt je gesnapt!

Bereiden: 20 min | Wachten: Niet | Aantal personen: 4 personen |

#temakkelijk #kikkererwten #chorizo # Piperigate

RECEPT

INGREDIËNTEN:

  • 1 Pepertje, fijngesneden (liever niet van de AH maar van de markt of een andere toko. Deze zijn scherper van smaak)
  • Knoflook, fijngesneden
  • 75 g rucola
  • 150 g cherrytomaatjes, in partjes
  • 400 g kikkererwten
  • 100 g chorizo, in reepjes van 0,5cm
  • Olie, zout en peper
  • 1 citroen, in parten
  • 300 g Pipe rigate (schelpvormige pasta) – 400 g voor de mannen

BEREIDING:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
  2. Bak het pepertje, de knoflook en chorizo tot de chorizo lekker knapperig is (zonder olie).
  3. Bak de kikkererwten enkele minuten mee.
  4. Giet de pasta af en meng met de gebakken chorizoprut.
  5. Meng vlak voor je gaat eten de rucola en tomaat door de pasta. Je wilt niet dat de sla zijn knapperigheid verliest maar hij mag wel lekker met de pasta gemengd worden.
  6. Besprenkel uiteindelijk de pasta met wat olie en citroensap naar eigen invulling.
  7. KLAAR!

 

Submit a comment