— Kerstige stoofpeertjes —
Het is weer koud buiten, de feestdagen komen eraan en het kerstdiner staat voor dus de deur. Wat mag er nou niet ontbreken aan een traditioneel kerstdiner, jazeker, de stoofpeertjes! Geniet van de kerst en misschien kan dit makkelijke recept jouw kerstdiner opfleuren!
| Bereiden: 20 min | Wachten: 3 uur | Aantal personen: 4 |
Serveertip: Gebruik het peertjesvocht als basis van een lekkere saus bij bijvoorbeeld een Beef Wellington of en andere roodvleesgerecht. #knolselderijpuree #temakkelijk #kerstdiner
RECEPT
INGREDIËNTEN:
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 1L druivensap of 1L fruitige rode wijn of een combinatie
- 100 gram suiker
- 1 kg stoofpeertjes (Gieser Wildeman) geschild maar heel gelaten
BEREIDING:
- Doe alle ingrediënten in een kookpan en breng het aan de kook. Zorg dat je peertjes helemaal onderwater staan. Laat de peertjes minimaal 3 uur zachtjes pruttelen met deksel. Als de peertjes niet meer in zijn geheel onder water staan, voeg dan water toe.
- Haal de peertjes uit het sap en laat het vocht naar wens inkoken. Vaak duurt dit wel 2 uur op hoog vuur, bindt het eventueel met aardappelzetmeel voor een wat dikkere saus. Het vocht blijft anders erg vloeibaar.
- Giet het vocht over de peertjes of gebruik het als saus bij bijvoorbeeld een Beef Wellington of een ander roodvleesgerecht.
