— ‘Sweet LasagnA’ met pompoensaus, chorizo en kaapse goudbesjes —
Lasagnebladen met laagjes kaas en pompoensaus met fijngesneden wortel, bleekselderij, tomaat en chorizo. Bedekt met een heerlijk knapperig korstje van kaas, basilicum en goudbesjes.
Deze lasagne is ver-ruk-ke-lijk en heeft een vleugje zoetheid. Perfect als je je gasten wilt verrassen met een bijzonder verfrissende maaltijd. Heerlijk in het voorjaar en minstens zo lekker in de winter.
| Serveertip: Lekker met een frisse salade en in plaats van de pompoensaus is onze basis #tomatensaus ook een aanrader | Bereiden: 40 min | Wachten: 40 min | Aantal personen: 8 personen | Benodigdheden: Oven, staafmixer, 2 kleine ovenschalen of een grote braadslede van 40x32cm |
RECEPT
Ingrediënten:
- 4 tenen knoflook, 1(2 of 3) pepertjes, fijngesneden
- 2 handjes basilicum, één fijngesneden en één handje heel houden
- ± 10 Kaapse goudbessen
- 1 pompoen in stukjes gesneden
- 6 tomaten in stukjes gesneden
- Een hele bos bleekselderij, fijngesneden± 3 mm dik
- 2 á 3 winterpenen, fijngesneden ± 3 mm dik
- 1 courgette, geraspt (Optioneel, voor net wat meer sweetness)
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram chorizo, gesneden in blokjes van 0,5 cm
- 3 bollen mozzarella, in blokjes gesneden
- 400 gram Hüttenkäse
- En de lasagnebladen natuurlijk: 500gram
- Olie, zout en peper
- ±100 ml witte wijn
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 oC.
- VOOR DE SAUS: (Hint: je kunt gelijktijdig aan de prut beginnen, zie hieronder)
- Doe een scheutje olie in een kookpan. Fruit de knoflook, pepertje en de fijngesneden basilicum totdat de groeten gaan zweten.
- Gooi de pompoen bij het knoflookmengsel en laat dit een paar minuten mee bakken.
- Als alles lekker is opgebakken blus de groenten af met een flinke scheut witte wijn (±100 mL). Doe vervolgens de tomaat erbij en een scheut water. Laat het geheel pruttelen totdat de pompoen gaar is.
- Ga er vervolgens met de staafmixer doorheen zodat er een saus ontstaat.
- VOOR DE PRUT: Bak in het begin de chorizo op hoog vuur, een paar minuten; gevolgd door de ui, ook een paar minuten.
- Gooi vervolgens de fijngesneden groente erbij en laat ook weer 10 min hoog meebakken. Blijf goed roeren.
- Als de staafmixer door de saus is geweest en de groente goed gebakken zijn, kunnen beide pannen samen gevoegd worden.
- VOOR DE KAASLAAGJES: Bak de geraspte courgette hoog op in een klein beetje olie.
- Haal van het vuur en meng in een kom met de mozzarella en de Hüttenkäse.
Bouw de lasagne:

Dat klinkt super lekker, ga ik binnenkort proberen!