Lasagne

— ‘Sweet LasagnA’ met pompoensaus,  chorizo en kaapse goudbesjes 

Lasagnebladen met laagjes kaas en pompoensaus met fijngesneden wortel, bleekselderij, tomaat en chorizo. Bedekt met een heerlijk knapperig korstje van kaas, basilicum en goudbesjes.

Deze lasagne is ver-ruk-ke-lijk en heeft een vleugje zoetheid. Perfect als je je gasten wilt verrassen met een bijzonder verfrissende maaltijd. Heerlijk in het voorjaar en minstens zo lekker in de winter.

| Serveertip: Lekker met een frisse salade en in plaats van de pompoensaus is onze basis #tomatensaus ook een aanrader | Bereiden: 40 min | Wachten: 40 min | Aantal personen: 8 personen | Benodigdheden: Oven, staafmixer, 2 kleine ovenschalen of een grote braadslede van 40x32cm |

RECEPT

Ingrediënten:

  • 4 tenen knoflook, 1(2 of 3) pepertjes, fijngesneden
  • 2 handjes basilicum, één fijngesneden en één handje heel houden
  • ± 10 Kaapse goudbessen
  • 1 pompoen in stukjes gesneden
  • 6 tomaten in stukjes gesneden
  • Een hele bos bleekselderij, fijngesneden± 3 mm dik
  • 2 á 3 winterpenen, fijngesneden ± 3 mm dik
  • 1 courgette, geraspt (Optioneel, voor net wat meer sweetness)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram chorizo, gesneden in blokjes van 0,5 cm
  • 3 bollen mozzarella, in blokjes gesneden
  • 400 gram Hüttenkäse
  • En de lasagnebladen natuurlijk: 500gram
  • Olie, zout en peper
  • ±100 ml witte wijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 oC.
  2. VOOR DE SAUS: (Hint: je kunt gelijktijdig aan de prut beginnen, zie hieronder)
  3. Doe een scheutje olie in een kookpan. Fruit de knoflook, pepertje en de fijngesneden basilicum totdat de groeten gaan zweten.
  4. Gooi de pompoen bij het knoflookmengsel en laat dit een paar minuten mee bakken.
  5. Als alles lekker is opgebakken blus de groenten af met een flinke scheut witte wijn (±100 mL). Doe vervolgens de tomaat erbij en een scheut water. Laat het geheel pruttelen totdat de pompoen gaar is.
  6. Ga er vervolgens met de staafmixer doorheen zodat er een saus ontstaat.
  7. VOOR DE PRUT: Bak in het begin de chorizo op hoog vuur, een paar minuten; gevolgd door de ui, ook een paar minuten.
  8. Gooi vervolgens de fijngesneden groente erbij en laat ook weer 10 min hoog meebakken. Blijf goed roeren.
  9. Als de staafmixer door de saus is geweest en de groente goed gebakken zijn, kunnen beide pannen samen gevoegd worden.
  10. VOOR DE KAASLAAGJES: Bak de geraspte courgette hoog op in een klein beetje olie.
  11. Haal van het vuur en meng in een kom met de mozzarella en de Hüttenkäse.

 

Bouw de lasagne:fullsizeoutput_37f

1 Comment

Submit a comment