— 3X een ongewone Tosti —

| Bereiden: 10 min per tosti | Wachten: ±5 min | Aantal personen: 3 tosti’s | Benodigdheden: tosti-ijzer, broodrooster of koekenpan | Serveertip: alle drie lekker met zelfgemaakte ketchup |

Waldkorn donker met brie, spek, walnoot, stroop, rucola en balsamicoazijn
Een combinatie om van te smullen. Het zoutje van spek, zoetje van stroop, zuurtje van azijn, de crunch van de walnoot en de romigheid van de kaas maakt deze tosti een volledige smaakervaring.
INGREDIËNTEN:
- Waldkorn donker, in plakken
- Scheutje balsamicoazijn
- Handje rucola
- Brie, in plakken van ±3mm
- 2 plakken uitgebakken ontbijtspek
- Klein handje geroosterde walnoten
- Scheut schenkstroop
BEREIDING:
- Leg de twee boterhammen naast elkaar op de werkbank.
- Besprenkel 1 boterham met balsamicoazijn. Leg op de ander boterham (verspreid) de ingrediënten: rucola, brie, spek, walnoten en schenk er vervolgens een paar strepen stroop overheen.
- Dek af met de balsamico-boterham en toast het geheel ±5 min in een voorverwarmd tosti-ijzer.

Turksbrood met zalm, mozzarella, zwarte olijven tapenade en basilicum
Deze tosti is met zijn combinatie van rokerige zalm, zilte tapenade en frisse basilicum een uitgebalanceerde gerecht. Het Turkse brood zorgt ervoor dat de tosti luchtig blijft. Heerlijk voor een makkelijke lunch.
INGREDIËNTEN:
- Stuk afgesneden Turks brood (of twee sneetjes maisbrood)
- 2 el zwarte olijven tapenade (liefst homemade)
- 2 á 3 plakken gerookte zalm
- 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
- Klein handje verse basilicum blaadjes
- 1/2 el citroensap
BEREIDING:
- Snijd het stuk Turks brood in twee sneetjes.
- Beleg 1 snee brood met de ingrediënten: tapenade, gerookte zalm, mozzarella en basilicum en besprenkel met het citroensap.
- Dek af met de ander snee brood en toast het geheel ±5 min in een voorverwarmd tosti-ijzer.

Meergranen met gegrilde broccoli, pesto, gerookte kip en oude kaas
De gegrilde broccoli brengt deze tosti tot een hoogtepunt. De nootachtige smaak en de bite van de broccoli passen goed bij de romige pesto/roomkaas en zachte kip. Het zoutje komt uiteraard van de plakken oude kaas.
INGREDIËNTEN:
- 2 dikke plakken meergranen brood
- 1 el roomkaas
- 2 el pesto (liefst homemade)
- Gerookte kip, gesneden in plakken van ±2 mm
- Broccoli, gesneden in plakken van ±3 mm
- 1 plak oude kaas
BEREIDING:
- Grill de broccoliplakken totdat ze mooie grillmarks hebben en gaar zijn.
- Besmeer 1 snee brood met de roomkaas en pesto.
- Beleg die snee vervolgens met de kip, broccoli en de oude kaas.
- Dek af met de ander snee brood en toast het geheel ±5 min in een voorverwarmd tosti-ijzer.