INGREDIËNTEN:
- 1/2 bloemkool, in kleine roosjes
- 1 el garam masala
- 2 tl chilipoeder
- 50 ml witte wijn azijn
- 1 grote venkel, in kleine parten
- 2 el basterdsuiker
- 1/2 courgette, in kleine parten
- 2 tl nootmuskaat poeder
- 3 tl kaneel
- 80 g geraspte cheddar
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- 6 plakken bladerdeeg, gekneed en uitgerold tot in gewenste vorm.
- 150 gram geraspte oude kaas
- peper en zout
- cherrytomaatjes, gehalveerd voor garnering
- olie (om te bakken)
BEREIDING:
- Verwarm de oven op 190 C.
- Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut olie. Voeg de garam masala en de chilipoeder toe. Als de olie heet is en de kruiden nog niet aangebrand kunnen de roosjes bloemkool er in worden gebakken. Bak totdat de bloemkool mooi bruin is (±10 min). Blus af met azijn en zet apart.
- Bak de venkelparten op hoog vuur en in ruim olie, mooi bruin. Voeg suiker toe en bak voor ±3 min mee totdat de suiker gecarameliseerd is en goed gemengd met de venkel.
- Bak in en scheut olie de courgette parten met het kaneel en nootmuskaat op hoog vuur. Bak bruin en beetgaar.
- Maak ondertussen de vulling voor de quiche. Mix daarvoor in een kom de eieren, crème fraîche en de Cheddar tot een glad geheel.
- Opbouw van de quiche. Leg het bladerdeeg op de bodem van een springvorm of een ovenschaal. Vul nu de vorm/schaal met de gebakken groeten en het eimengsel. Bestrooi met de oude kaas en leg de gehalveerde tomaatjes erop.
- Stop de quiche voor ±45 min in de oven. Klaar!
